Reviews

Onderstaand een aantal reviews van mijn oud-leerlingen.

Na verschillende muziekinstrumenten en -leraren begon ik op mijn 14e met gitaarles bij Jan. In mijn favoriete muziek zat meestal ook een gitaar en ik wilde de magie van al die mooie en vette klanken zelf wel leren! Na verschillende tips kwam ik bij Jan uit en daarna heb ik nooit meer een andere gitaarleraar gehad. Vanaf de basis en ook toen ik in verschillende bands speelde heb ik veel aan Jan’s wijsheid en kennis van muziek en gitaren gehad, van de verschillende speeltechnieken tot aan tips voor het kopen en onderhouden van een gitaar. Ook nadat ik na jaren gestopt was met de lessen door een verhuizing, heb ik nog altijd plezier van wat ik heb geleerd!

Lévien van Kooten (Aarle-Rixtel)

Vraag: Ik zoek een gitaarleraar rond Gemert.

Antwoord Call: Jan Vlemmings in Beek en Donk is goed te doen. Zelf ook gelest daar.
Lekker praktisch ingestoken. Als jij een liedje leuk vind neem je dat gewoon mee en na de basis kan hij je het wel helpen spelen. Stiekem veel geleerd van die vent.
Wel op tijd contact opnemen, zijn schema is wel redelijk vol.

https://www.gitaar.net/forum : call (Gemert)

Op mijn 12e vonden mijn ouders het belangrijk dat ik een sport ging uitoefenen en meldden mij aan voor tennis lessen. Echter lukt het mij niet om het racket op de juiste manier vast te houden, maar had ik na een aantal lessen al aardig wat gitaar moves onder de knie. Na kort overleg met mijn ouders hadden we besloten dat ik toch maar gitaarlessen moest gaan nemen. Ik ontmoette Jan, een charismatische tovenaar met een liefde voor de gitaar en een afkeer tegen banjo's. Jan leerde mij de basics van gitaar spelen. Met veel tegenzin zwoegde ik de lesboeken door, tot ik eindelijk aan hele nummers kon beginnen, dit was een feest. Jan heeft kennis binnen vele genre's en geeft zeer inhoudelijk les en advies. Of je nu wilt focussen op slaggitaar of toch het soleren, Jan helpt je vooruit. Helaas zijn zijn grappen na al die jaren nog steeds op een matig niveau, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben voor zo'n prima prijs.

Geert Hagelaar (Den Haag)

Joep Jansen, gitaar en tenor bij Vox Humana, begon in 1960 in de 6e klas van pensionaat Eikenburg Eindhoven met gitaarles (o.m. "Kom van de dak af'). Pas na 20 jaar ging hij daarmee verder. In 1981 richtte hij samen met zijn vrouw May (ook tenor bij Vox) het volksmuziekbandje "Binderin" op. Afgelopen zomer traden ze o.a. op tijdens de Carat-concerten in Helmond. In 1995 richtte Joep een "jaren 60/70-Rock'n Roll-bandje" op waarin hij elektrische gitaar speelde en nog speelt. Af en toe vraagt Joep nog raad aan gitarist/leraar Jan Vlemmings in Beek en Donk.

Bron: Regionaal projectkoor Vox Humana (Aarle Rixtel)

Review plaatsen

Naam:
Woonplaats:
Bericht: